Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛یکی از اتفاقات جذاب و دوست داشتنی که با آغاز مدارس حال وهوای خاصی به شهر می دهد حضور دانش آموزان با لباس های فرم رنگی برای رفتن به مدارس است لباس هایی که برای دانش آموزان نیز می تواند تداعی کننده بازگشت به دوران تحصیل باشد.

البته این تنوع لباس فرم مدارس همچنین طرح و رنگ تعیین شده برای آن از سوی مدیران مدارس گاه با اختلاف سلیقه والدین یا دانش آموزان مواجه می شود همچنین قیمت و کیفیت لباسی که در فروشگاههای معرفی شده از سوی مدارس عرضه می‌شود از جمله مسایلی است که خانه و مدرسه را به چالش می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لباس فرم مدارس؛ اجبار یا اختیار؟

چالش تنوع لباس مدارس یکی از دغدغه‌های مهمی است که هرساله شهریورماه اولیای دانش‌آموزان را درگیرمی‌کند وچندسالی است که تعیین لباس فرم برای مدارس با الگوی مشخصی برای هر مدرسه وجود دارد این امر می‌تواند ابعاد مثبت و منفی را در برگیرد که بستگی به شرایط دانش آموز دارد.

به نظر می‌رسد تغییر الگوی لباس مدرسه نظارت چندانی را از سوی آموزش و پرورش به دنبال ندارد ودر تهیه لباس فرم مدیران مدارس به صورت تحمیلی خانواده ها را بر آن داشته تا این لباس‌ها را از فروشگاه و خیاطی طرف قرارداد خریداری کنند.

هرچند هماهنگ بودن لباس دانش‌آموزان تاحدی چاره ای برای حذف فاصله طبقاتی محسوب می شود اما تغییر هر ساله این لباس های فرم برای خانواده هایی که توان مالی بالایی ندارند مشکل ساز خواهد بود علاوه بر این مساله تغییر هر ساله فرم مدارس یک نوع اسراف است چرا که امکان استفاده از لباس فرم مدارس برای مصارف دیگر چندان مناسب نبوده است و قطعا بدون استفاده خواهد ماند و در کنار هزینه هایی بالای نوشت افزار و سایر هزینه های مربوط به مدرسه این تغییر دائمی بار مالی به خانواده ها تحمیل می کند.

احمدعابدینی معاون دبیرکل شورای عالی آموزش وپرورش در گفت و گو با خبرنگارحوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛در مورد ساماندهی وضعیت لباس مدرسه عنوان کرد: هنوز آیین نامه کاملی برای این منظور تهیه نشده و با بررسی ابعاد مختلف این موضوع در حال ارزیابی شرایط از جوانب مختلف و در نهایت ارائه نتیجه قطعی هستیم.

وی افزود :مواردی دیگری همچون تناسب لباس فرم با وضعیت اقلیمی، اختیاری یا اجباری بودن آن، ناثیر بر کیفیت آموزشی و مواردی دیگر از این قبیل مورد اریابی قرار خواهد گرفت.

رنگ لباس ها، جاذبه ای برای دانش آموزان ابتدایی

از دیدگاه متخصصان تنوع رنگ بانشاط و شادابی رابطه مستقیم دارد و موجب می‌شود هیجانات کودکان، نوجوانان و جوانان به طور منطقی بروز کند.
نیثا محموذی روانشناس در در گفت وگو باخبرنگارحوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه رنگ لباس ها و تشعشعات آن روی میزان اضطراب تاثیرگذار هستند، عنوان کرد: انتخاب رنگی مناسب برای لباس های مدرسه به ویژه در دانش آموزان ابتدایی از اهمیت بسزای برخوردار است.

وی ادامه داد:همانطور که فضای رنگی برای بچه ها جاذبه بیشتری دارد لباس های رنگی و روشن نیز برای دانش آموزان ابتدایی خوشایند خواهد بود و استفاده از لباس های رنگی به جهت اینکه نیازمند مراقبت بیشتر است بنابراین به آموزش نظم بیشتر کمک می کند.

این روانشناس اظهار کرد: از نکات مثبتتی که لباس فرم مدارس داشته ایجاد یکپارچگی و وحدت رویه در میان دانش آموزان است و از ایجاد فاصله طبقاتی و سوتفاهم ناشی از آن جلوگیری می کند.

محمودی گفت: برای دانش آموزان مقاطع تحصیلی بالاتر استفاده از لباس های با رنگ و فرم متناسب با سن دانش آموز ضروری است.

ایده های رنگارنگ دانش آموزان و اولیا را جدی بگیریم

ایده‌های ویژه برای انتخاب پوشش مدارس دانش‌آموزان، تمامی ندارد و هر یک از والدین بر اساس نوع و سلیقه خود، ایده جالبی را مطرح می‌کند بنابراین باید بازنگری لباس فرم دانش‌آموزی، علایق دانش‌آموزان و تمایل آنها به زیبایی و مدل، مورد توجه قرار گیرد.

علی عراقی معاون اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش‌ در گفت‌ و گو با خبرنگارحوزه آموزش و پرورشگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛

در مورد ساماندهی لباس فرم در مدارس‌ اظهار کرد: کارگروه‌ ساماندهی مد و لباس اسلامی و ایرانی در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد تشکیل شده و دستورالعملی‌ را برای ساماندهی تنظیم کرده است.

وی ادامه داد: در کارگروهی‌ که آموزش و پرورش و بخش‌هایی نظیر آن عضو هستند تأکید بر استفاده دانش‌آموزان از پوشاکی با الگوهای ایرانی و اسلامی و استفاده از پارچه ایرانی با طرح‌ها و مدل‌های جذاب برای دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته است.

معاون اداره کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش‌ در مورد روند تهیه لباس‌های فرم دانش‌آموزان که خارج از مدرسه انجام می‌شود، بیان کرد: اکنون مدارس با تولیدی‌های بخش خصوصی یا تولیدی‌های هنرجویان‌ کاردانش‌ فعالیت می‌کنند اما برای ساماندهی این شرایط آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارشاد و نهادهای مربوطه‌ در حال تدوین دستورالعملی‌ برای تهیه لباس فرم دانش‌آموزان است و امیدواریم‌ تا مهر ماه این دستورالعمل برای مدارس اجرایی شود.

وجود لباس فرم مزایا و معیب خاص خود را دارد که نیاز به بررسی دقیق تری داشته تا چالش های آن مانند بارمالی، جذابیت فرم و رنگ، ساماندهی توزیع آن و جمع شدن بازارهای سیاهی که گاهی در فروش لباس مدرسه ایجاد شده، جلوگیری کرده و کمکی به کاهش دغدغه اولیا و دانش اموزان بکند که این امر مستلزم توجه جدی تر آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی نظام تعلم وتربیت است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۷۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طراحی سوالات امتحانات نهایی ارزشیابی از یادگیری مورد توجه است به طوری که دانش‌آموزان از حفظیات دور باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم. این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

زارعی یادآور شد: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۱۱۲ آموزگار مدارس شاهداستان در کارگاه توانمند سازی شرکت کردند
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم