Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهناز علیمحمدی، البرز پژوه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، با بیان این که بیش از پنج طایفه عشایر در مناطق ییلاقی و قشلاقی شهرستان‌های کرج، ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان، اشتهارد و فردیس استان البرز زندگی می‌کنند، گفت: استان البرز با داشتن ییلاق و قشلاق مناسب از دیرباز یکی از استان‌های مورد توجه عشایر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: عشایر البرز معمولاً ییلاق خود را در چالوس و طالقان و ایام قشلاق خود را در اشتهارد، ساوجبلاغ و نظرآباد می‌گذرانند و مهمترین صنایع دستی عشایر استان البرز شامل گلیم، جاجیم، سیاه چادر، قالی دستباف، بافتنی های سنتی و چوقابافی است.

این البرز پژوه گفت: در مناطق عشایری محدوده شهرستان کرج بیش از دویست خانوار از ایلات و طوایف مستقل عرب صحنایی، شاهسون، کلهر و سنگسری در مناطق ییلاقی سرحد آباد، سرخاب، کندوان و ... مستقر هستند.

او افزود: شهرستان ساوجبلاغ با دارای ۶ دهستان ۲۲۱ آبادی است و وسعت و مراتع این شهرستان ۱۳ هزار و ۱۳۰ هکتار مراتع ییلاقی و ۲۱ هزار و ۱۵۸ هکتار مراتع قشلاقی است.

علیمحمدی گفت: در این شهرستان نیز بیش از دویست خانوار از ایلات و طوایف و مستقل عرب شیراز، شاهسون و عرب(باقری) در مناطق ییلاقی ماشینو، فشند و... مستقر هستند و ۱۳۶ خانوار عشایر مرزهای غربی شهرستان به استان قزوین کوچ می‌کنند.

او افزود: شهرستان نظرآباد دارای دو بخش مرکزی و تنکمان، مشتمل بر ۱۴ روستا و ۹۲ آبادی است و وسعت مراتع آن ۳۰هزار و ۶۵۹ هکتار مراتع قشلاقی است.

این البرز پژوه گفت: در مناطق عشایری محدوده این شهرستان ۱۰۳ خانوار از ایلات و طوایف مستقل شاهسون، مغان، کلکویی در مناطق ییلاقی شمال ساوجبلاغ و مناطق قشلاقی گلدره، قشلاق محمدلو، حسین خانلو، جزیره و موسی‌لو، کهریزک، اقبالیه و حسین آباد مستقر هستند.

انتهای پیام/د.خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ییلاق و قشلاق کوچ عشایر مناطق ییلاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند

محمد حسین جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: عشایر استان خراسان رضوی به طور سنتی در فصل بهار از مناطق قشلاقی خود که در دشت‌ها و مناطق کم‌ارتفاع واقع شده به سمت ارتفاعات و مناطق ییلاقی کوچ می‌کنند.

مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی افزود: کوچ در زندگی عشایر یک رویداد بوده که به طور معمول ۳۰ تا ۴۰ روز در مسیر ایلراه‌های عشایری ادامه دارد و عشایر پس از استقرار در مناطق ییلاقی حداکثر ۳ ماه در این مراتع حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: ارتفاعات هزار مسجد، کوه‌های عمارت، محمدبیک، اسفجیر، سنجربیک و ارتفاعات شهرستان‌های دارای عشایر استان، از جمله مناطقی هستند که عشایر در آنها مستقر می‌شوند.

جعفری گفت: در حال حاضر ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند که ۹۳۶ هزار واحد دامی را در اختیار دارند و در ۱۷ شهرستان استان پراکنده هستند.

مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی با اشاره به نقش و اهمیت عشایر در تولید محصولات دامی و کشاورزی، تصریح کرد: عشایر استان خراسان رضوی سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن شیر، ۱۳۰۰ تن پشم، کرک و مو و ۱۶ هزار مترمربع صنایع دستی تولید می‌کنند.

کد خبر 6089118

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • تلاش معلم شهرکردی برای آموزش دانش آموزان منطقه عشایر نشین
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند